به نام خداوند جان و خرد
آیین نامه ( اجرایی ) شورای داوری خانه تئاتر ایران
ماده 1– منازعه واختلاف فی مابین اعضای تشکل های صنفی خانه تئاتر ایران و یا افرادی که در جامعه تئاتری ایران فعالیت دارند در صورت وجود شرط داوری درقرارداد و یا تنظیم قرارداد داوری جداگانه و و تراضی طرفین به رسیدگی به اختلافات آنان توسط شورای داوری خانه تئاتر ، توسط این شورا و وفق قانون داوری ( باب هفتم آیین دادرسی مدنی) مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت .
ماده 2- اعضای شورای داوری خانه تئاتر متشکل ازیک مسئول شورا که توسط هیات مدیره خانه تئاتر انتخاب می گردد و 2 عضو شورا که توسط این مسئول برگزیده می گردد و صلاحیت آنها توسط شورا تائید می شود، می باشد.
تبصره 1 - مدت عضویت این افراد تا خاتمه مدت دوره هیات مدیره خانه تئاتر می باشد و پس از خاتمه مدت ماموریت اعضای هیات مدیره زمان ماموریت این افراد نیز به پایان می رسد . اما ادامه فعالیت شورای داوری تا تشکیل هیات مدیره جدید خانه تئاتر و معرفی مسئول و اعضای جدید بلامانع است ،همچنین انتخاب مجدد مسئول واعضای شورا به این سمت ها برای دوره های متوالی منعی ندارد
تبصره 2 – هیات مدیره اختیار عزل مسئول شورا و مسئول اختیار عزل دو عضو دیگر را خواهند داشت .
تبصره 3 – در صورت غیبت غیر موجه بیش از دو جلسه متوالی و یا چهار جلسه غیر متوالی و یا استعفای هر یک از اعضا ء حسب مورد نسبت به معرفی عضو جایگزین اقدام خواهد شد .
ماده 3- نحوه ابلاغ رای شورای داوری ابلاغ رای شورای داوری به طرفین در محل شورا واقع درخانه تئاتر بعمل خواهد آمد و یا در صورت استنکاف از حضور ، با پست سفارشی به نشانی موجود در پرونده پرسنلی ایشان ارسال و ابلاغ خواهد شد .
تبصره 1 – مسئولیت عدم صحت نشانی موجود در پرونده و یا عدم اطلاع در خصوص تغییر نشانی متوجه خود فرد و ارسال رای داوری به نشانی اعلامی به منزله ابلاغ بوده و ادعایی بر خلاف آن مسموع نمی باشد .
ماده 4- هزینه داوری
پرداخت هزینه داوری به عهده طرفین می باشد .
ماده 5 – اجرای رای داوری: هر گاه محکوم علیه ظرف مدت 20 روز پس از ابلاغ، رای داوری را اجرا ننماید . ، علاوه بر حفظ حقوق محکوم له جهت مراجعه به محاکم قضایی در خصوص در خواست اجرای رای داوری ، در صورت لزوم جهت استیفای حقوق محکوم له شورای داوری مجاز خواهد بود . تا با گزارش امر و ارسال یک نسخه از رأی به مرکز هنر های نمایشی نسبت به توقیف حقوق و مطالبات احتمالی محکوم علیه و یا ایجاد سایر محدودیت ها از قبیل تعلیق، یا لغو دائم عضویت محکوم علیه از تشکل های خانه تئاتر اقدام نماید .
ماده 6 – این آیین نامه مشتمل 6 ماده و4 تبصره در تاریخ 24/04/1398 مورد تصویب هیات مدیره خانه تئاتر قرار گرفت و از تاریخ تصویب لازم الاجرا و از این پس ، آیین نامه شورای داوری خانه تئاتر ایران مصوب 5/12/88 و بازنگری مجدد آن در تاریخ 12/5/89 ملغی و بلااثر خواهد بود .
آییننامهی برگزاری انتخابات هیئتمدیرهی مرکزی خانه تئاتر
بر مبنای اساسنامهی خانهی تئاتر، هیئتمدیرهی مرکزی متشکل از 7 عضو اصلی، 3 عضو علیالبدل، یک بازرس اصلی و یک بازرس علیالبدل؛ برای مدت دو سال انتخاب میشوند.
- دعوت به انتخابات در موعد مقرر (23 ماه پس از برگزاری آخرین انتخابات، 30 روز پیش از پایان مدت دو سال از برگزاری آخرین انتخابات) از طرف هیئتمدیرهی وقت و با همکاری روابط عمومی خانهی تئاتر و از طریق اطلاعرسانی بهتمامی اعضای ذینفع (بهوسیلهی پیامک، انعکاس در سایت خانه، رسانهها و ...) حداکثر 30 و حداقل 15 روز قبل از روز تعیینشده برای انتخابات انجام میشود. (از انتخابات آینده)
- بلافاصله پس از اعلام انتخابات، ضمن پرسش از اعضای وقت هیئتمدیره، سپردن امور اجرایی غیرموظف به اعضایی که قصد اعلام کاندیداتوری دارند یا مرددند، ممنوع بوده و حتی پیش از آن نیز در سپردن اموری اینچنین که اجرای آن پس از تاریخ اعلام انتخابات هم ادامه یابد، باید ملاحظه و پرهیز کرد.
- همچنین مناسبتر است در تمامی رویدادها و اخبار و ... مرتبط به خانهی تئاتر، برای پرهیز از بیعدالتی، حتیالمقدور از نمایش و ذکر نام کاندیداها صرفنظر شود، نظارت بر انجام این موضوع بر عهدهی بازرس وقت است. (از انتخابات آینده)
- تمامی اعضای پیوسته خانهی تئاتر با حداقل 30 سال سن که دارای حسن شهرت بوده و آخرین حق عضویت (1396) خود را پرداخته باشند، حق اعلام کاندیداتوری در انتخابات مرتبط رادارند.
- آخرین موعد اعلام کاندیداتوری 72 ساعت پیش از روز تعیینشده برای برگزاری انتخابات است که بههیچعنوان تمدید نخواهد شد و بلافاصله پس از پایان این موعد، اسامی کاندیداها از طریق سایت و کانال خانهی تئاتر اعلام میشود.
- درصورتیکه تعداد کاندیداها کمتر از تعداد لازم برای تشکیل هیئتمدیره باشد با اعلام به اعضا و ذکر دلیل، انتخابات یک هفته (7 روز) به تعویق میافتد و اعضای هیئتمدیرهی وقت، تلاش خواهند کرد از طریق ترغیب اعضا برای اعلام کاندیداتوری، نظر حداقل تعداد لازم کاندیداها برای تشکیل هیئتمدیره را جلب نمایند. تا چنین شرایطی محقق نشود، هیئتمدیرهی پیشین با تعویق هفتگی برگزاری انتخابات، به کار خود ادامه خواهد داد.
- هر کاندیدا لازم است با مراجعهی حضوری، برگههای مرتبط را تکمیل کند و یک قطعه عکس برای استفاده در تبلیغات مرتبط، ارائه نماید.
- هر کاندیدا مکلف است نقطه نظرات خود را حداقل در 500 و حداکثر در 1500 کلمه ارائه نماید، همچنین برای هر کاندیدا این فرصت وجود دارد که برای سه بار، نقطه نظرات خود را حداکثر در 1500 کلمه تنظیم و برای انعکاس از طریق سایت و کانال خانهی تئاتر، حداکثر تا ساعت 12:00 روزهای تعیینشده (سه روز مانده تا انتخابات) ارسال نماید.
- ارائهی یک متن حداقل 500 کلمهای الزامی است، اما استفاده از دو نوبت دیگر به اختیار کاندیداها خواهد بود.
- بر مبنای اساسنامهی خانهی تئاتر، تمامی اعضای خانهی تئاتر، اعم از وابسته و پیوسته که آخرین حق عضویت (1396) خود را پرداخته باشند، موظف به شرکت در انتخابات و دارای حق رأی هستند.
- در صورت تعیین موعدی برای پرداخت حق عضویت و برگزاری انتخابات پیش از آن موعد، مبنا پرداخت آخرین حق عضویت موظف و یا بهعبارتدیگر حق عضویت سال قبل خواهد بود.
- کسانی که پس از زمان اعلامی به عضویت خانهی تئاتر درمیآیند، حق شرکت در آن جلسهی انتخابات را نخواهند داشت.
- درصورتیکه هر یک از اعضا به هر دلیل نتوانند در رأیگیری حضور پیدا کنند، لازم است از طریق تکمیل فرم وکالت، با مراجعهی حضوری به خانهی تئاتر (با همراه داشتن کارت عضویت) اقدام شود. ابتدا بازرس یا یکی از اعضاء هیئتمدیره میبایست صحت امضاء را تائید کند. هر عضو میتواند حداکثر بهعنوان موکل یک عضو غایب، تعیین شود و لازم است برگهی وکالت را در روز انتخابات به همراه داشته باشد و تحویل بدهد. وکالت از طریق ایمیل یا مکتوب که اصالت آن توسط بازرس خانه تئاتر محرز شود برای رأی دادن موردپذیرش است، ولی وکالت برای کاندیداتوری پذیرفته نیست و رسمیت حضور الزامی است.
- آخرین موعد برای تعیین وکیل 24 ساعت پیش از ساعت تعیینشده برای برگزاری انتخابات است که بههیچوجه تمدید نخواهد شد.
- برای انجام امور ثبتنام از شرکتکنندگان در انتخابات و واگذاری برگهی مسئول ثبتنام با در اختیار داشتن یک لیست الفبایی و تعداد آرای برابر با لیست، توسط هیئتمدیرهی وقت تعیین میشود که پس از رؤیت کارت عضویت (برگهی وکالت ممهور به مهر خانهی تئاتر)، تطبیق کارت و دریافت امضا در برابر نام هر فرد (و در صورت داشتن وکالت در برابر نام موکل)، نسبت به در اختیار گذاری برگهی رأی به افرادی که در یک صف میایستند، اقدام خواهد کرد.
- شصت دقیقه پیش از ساعت تعیینشده برای برگزاری انتخاباتِ هیئتمدیرهی مرکزی، ثبتنام، آغاز و برگهی رأی شمارهگذاری شده و ممهور به مهر خانهی تئاتر، تحویل میشود.
- درصورتیکه حداکثر تا 75 دقیقه پس از ساعت تعیینشده برای برگزاری انتخاباتِ هیئتمدیرهی مرکزی، تعداد حاضران به حدنصاب لازم (50% بهعلاوهی یک نفر دارندگان حق رأی) نرسید، انتخابات ملغی میشود.
- در صورت عدم رسیدن به حدنصاب لازم برای رسمیت یافتن جلسه، انتخابات در همان ساعت و محل و برای 15 روز بعد (و در موارد استثنا با اعلام و اطلاعرسانی مناسب در محل دیگر و یا همان محل بافاصلهی حداکثر 20 روز)، با هر تعداد از حاضران، دارای اعتبار خواهد بود.
- در نوبت دوم 45 دقیقه پس از ساعت تعیینشده برای برگزاری انتخاباتِ هیئتمدیرهی مرکزی و با هر تعداد از حاضران، جلسه رسمیت خواهد یافت.
- حداکثر زمان حضور و دریافت برگهی رأی و امکان شرکت در انتخابات در نوبت دوم 90 دقیقه پس از ساعت تعیینشده برای برگزاری انتخابات هیئتمدیرهی مرکزی خانهی تئاتر است و پیش از اتمام این ساعت بههیچوجه امکان ریختن رأی به صندوق اخذ آرا وجود نخواهد داشت و کسانی که پس از آن ساعت حضور یابند از شرکت در انتخابات محروم خواهند شد.
- بهمحض اطمینان از حضور حدنصاب لازم برای برگزاری جلسهی نوبت اول، با مایید بازرس (بازرس علیالبدل)، جلسه رسماً آغاز میشود.
- حداکثر زمان حضور و دریافت برگهی رأی و امکان شرکت در انتخابات در نوبت اول همچون نوبت دوم، 75 دقیقه پس از ساعت تعیینشده برای برگزاری انتخاباتِ هیئتمدیرهی مرکزی خانهی تئاتر است.
- پیش از اتمام این ساعت بههیچوجه امکان ریختن رأی به صندوق اخذ آرا وجود نخواهد داشت و کسانی که پس از آن ساعت حضور بیابند از شرکت در انتخابات محروم خواهند شد.
- حضور بازرس (بازرس علیالبدل) خانهی تئاتر برای رسمیت یافتن انتخابات ضروری است و لازم است وی از ابتدای ثبتنام از شرکتکنندگان تا اعلام نهایی شمارش آرا و ختم جلسه، حضوری مستمر داشته باشد.
- در صورت عدم امکان یا عدم تمایل بازرس به حضور در انتخابات به هر دلیل، اعضای هیئتمدیرهی وقت یک نفر از میان خود (و ترجیحاً فردی که کاندیدا نباشد) را انتخاب میکنند تا انجام وظایف بازرس در انتخابات را بر عهده بگیرد (در صورت حضور عضو یا اعضای غیر کاندیدا در هیئتمدیره، نمیتوان این وظیفه را به دیگر اعضا واگذار کرد).
- در آغاز هر جلسه و پس از قرائت قرآن، با نظارت بازرس یا بازرس علیالبدل خانهی تئاتر، هیئترئیسهی هر جلسه شامل: رئیس سنی، منشی و دو نفر ناظر (از میان داوطلبان) انتخاب خواهند شد.
- بلافاصله پس از تعیین، بازرس هیچ دخالتی در برگزاری جلسه نخواهد کرد مگر در صورت سرپیچی از آییننامهها و با تذکر انجام آنها با بیانی دقیق و مناسب.
- خلاصهی وظیفه رئیس جلسه و ناظران جلسه، پیشتر تنظیم و پس از انتخاب، در اختیار آنان قرار داده خواهد شد، این وظیفه شامل گزارش مدیرعامل، گزارش بازرس، سخنرانی کاندیداها هر یک به مدت 3 دقیقه و برگزاری انتخابات است.
- وظایف هیئترئیسهی جلسه اعم از رئیس، منشی و ناظران و موارد آییننامهای مرتبط به برگزاری انتخابات بر روی سایت خانه قرار داده شده که همزمان با خبر برگزاری انتخابات، به آن توجه داده میشود.
- در برگزاری هر انتخابات مطابق با تعداد کاندیداها، مدت زمانی برای معرفی هر کاندیدا تعیین و در ابتدای هر جلسه همراه با نحوهی برگزاری جلسه، اعلام میشود که در هیچ انتخاباتی نباید کمتر از سه دقیقه باشد.
- رئیس جلسه همچنین نحوه و کلیات چگونگی برگزاری جلسه را اعلام کرده و در همان آغاز تذکراتی خواهد داد:
- با توجه به احتمال کنارهگیری و انصراف برخی کاندیداها، بهتر است رأیدهندگان تا پیش از اتمام آخرین سخنرانی انتخاباتی، برگههای رأی را تکمیل نکنند.
- بهتر است رأیدهندگان به کل نفرات مجاز (7 نفر برای هیئتمدیرهی مرکزی و یک نفر بازرس) رأی بدهند، اما در صورت درج اسامی کمتر، بهتر است زیر آخرین نام را خط کشیده و جلوی شمارههای خالی خط تیره بگذارند.
- همچنین پخش هر گونه فیلم، نوار صوتی، کتاب، بولتن، گزارش، اعلامیه و ... که در آنها بهنام یکی از کاندیداها اشاره شده باشد، پیش از اتمام رأیگیری ممنوع است.
- در صورت فشردگی جلسات و تأخیر در آغاز جلسه، با تشخیص رئیس جلسه، میتوان مانع از صحبت تمامی دیگر افراد شد، اما در صورت امکان میتوان زمان مشخصی را (ترجیحاً با پیشبینی قبلی) برای طرح پرسشها اختصاص داد.
- کاندیداها بهترتیب حروف الفبا و بر مبنای حرف اول اسم فامیلی برای سخنرانی دعوت میشوند.
- انصراف از انجام سخنرانی و یا انجام سخنرانی در زمانی کوتاهتر مجاز است، اما امکانی برای سخنرانی بیش از حداکثر زمان تعیینشده وجود ندارد.
- هر یک از کاندیداها مجاز است بهجای خود نمایندهای حاضر در جلسه را که عضو خانهی تئاتر بوده و خود کاندیدا نباشد، برای معرفی خود و برنامههایش، معرفی کند.
- هر یک از سخنرانان (کاندیداها یا جایگزین معرفیشده توسط هر کاندیدا) تنها حق یکبار سخنرانی را دارد و واگذاری حق سخنرانی به کاندیدا یا جایگزین معرفیشده توسط هر کاندیدای دیگر، مجاز نیست.
- تنها پس از اتمام سخنرانیهاست که امکان ریختن آرا به صندوق فراهم میشود.
- صندوق رأی با قابلیت شفافیت برای اطمینان از خالی بودن و حفاظت تا زمان شمارش آرا؛ و مسئولان صندوق (از میان مسئولان ثبتنام از شرکتکنندگان) توسط هیئتمدیرهی وقت تأمین و تعیین خواهند شد.
- در صورت آنکه تعداد حاضران اندک و نظم جلسه برقرار باشد با تقاضای عدم جابهجایی افراد تا اتمام ریختن آرا در صندوق، صندوق به شکل سیار در برابر هر رأیدهنده قرار داده خواهد شد.
- درصورتیکه تعداد حاضران بسیار باشد و یا امکان برقراری نظم وجود نداشته باشد، ابتدا از تمام رأیدهندگان خواسته میشود به داخل سالن بیایند و سپس صندوق در خروجی سالن (ساختمان) مستقر و از حاضران خواسته خواهد شد بهآرامی و در یک ردیف سالن را ترک و آرای خود را به صندوق بریزند. پس از اتمام ریختن آرا در صندوق (که فرصتی مناسب برای پذیرایی احتمالی نیز هست)، بازگشت افراد به سالن امکانپذیر خواهد بود.
- با اعلام پایان رأیگیری توسط رئیس جلسه، حتی اگر برگهای نزد رأیدهندگان باقی مانده باشد، باطل است و امکان افزودن آن به آرا وجود نخواهد داشت.
- در صورت احتمال طولانی شدن و عدم امکان شمارش کامل آرا و وجود محدودیت برای حضور در محل رأیگیری، با نظارت دقیق رئیس جلسه، هیئت رئیسه و صندوقها در کنار هم به محل خانهی تئاتر منتقل شده و دیگر افراد لازم، اعم از شمارش کنندگان، ناظران تعیینشده توسط کاندیداها (که لازم است با امضای هر کاندیدا، کتباً به رئیس جلسه معرفی شوند) و بازرس یا بازرسان نیز به محل شمارش، منتقل شده و تنها پس از حضور همگی (البته تا حداکثر زمان تعیینشده توسط رئیس جلسه)، شمارش آغاز خواهد شد.
- لازم است در صورت احتمال طولانی شدن شمارش آرا، پیشبینیهای لازم از حیث پذیرایی و خدمات مناسب (نیروی خدماتی و وسیلهی نقلیه برای بازگشت به خانه) تنها برای افراد ملزم به حضور تا پایان شمارش آرا انجام شود.
- پس از اتمام شمارش و اعلام نتایج مایید شده، صورت جلسهی لازم که فرم کلی آن پیشتر تنظیم شده، توسط منشی تکمیل و به امضای هیئت رئیسه، بازرس مسئول و شمارش کنندگان خواهد رسید.
- هر یک از کاندیداها یا نمایندهی تعیینشده توسط وی مجاز است تا آخرین مرحله بر نحوهی انتخابات نظارت کند.
- تمامی آرای مأخوذه بهعنوان سند و برای ارجاعات احتمالی بعد و حداکثر تا انتخابات آینده، نگهداری خواهد شد.
- در ابتدای صبح پس از برگزاری انتخابات، لیست تمامی رأیدهندگان، به ترتیب حروف الفبا، در سایت خانهی تئاتر منعکس خواهد شد.
- کلیه کاندیداهایی که معترض به شمارش آراء و اعلام نتایج هستند، حداکثر تا ۲۴ ساعت بعد از اعلام آرا حق اعتراض دارند که آرا را تنها برای یکبار با نظارت بازرس و نماینده ی هیئتمدیره منتخب اعلام شده، بازشماری کنند.
- در صورت مغایرت در نتیجهی شمارش و عدم حصول توافق، همچنین برای بررسی دیگر شکایات و اعتراضات احتمالی (که لازم است حداکثر تا ساعت 24 روز پس از رأیگیری به دبیرخانهی خانهی تئاتر تحویل شود)، از رئیس جلسه دعوت به عمل میآید تا با حضور اعضای آخرین هیئتمدیره و هیئتمدیرهی اعلامشده در انتخابات، تمامی صحبتها و مکاتبات را بررسی نماید.
- نظر نهایی هیئت رئیسه بر اساس مستندات قانونی و صورتجلسه ی انتخابات تا 24 ساعت پس از برگزاری انتخابات اعلام می شود و فصل الخطاب مایید یا ابطال انتخابات خواهد بود.
- در صورت ابطال، برگزاری انتخاباتی دیگر، تابع قوانین برگزاری نوبت دوم انتخابات است.
- هر مورد پیشبینی نشده در این آییننامه تابع رأی و نظر رئیس هر جلسه خواهد بود، هر چند پس از اتمام آن جلسه، در مورد چگونگی آن تصمیمگیری شده و به این آییننامه افزوده خواهد شد.
* بر اساس آئین نامه مصوب انتخابات خانه تئاتر، مجمع دوم تابع همان قوانین دور اول، با تغییرات زیر خواهد بود:
- در نوبت دوم 45 دقیقه پس از ساعت تعیینشده برای برگزاری انتخاباتِ هیئتمدیرهی مرکزی و با هر تعداد از حاضران، جلسه رسمیت خواهد یافت.
- حداکثر زمان حضور و دریافت برگهی رأی و امکان شرکت در انتخابات در نوبت دوم 90 دقیقه پس از ساعت تعیینشده برای برگزاری انتخابات هیئتمدیره ی مرکزی خانهی تئاتر است و پیش از اتمام این ساعت بههیچوجه امکان ریختن رأی به صندوق اخذ آرا وجود نخواهد داشت و کسانی که پس از آن ساعت حضور یابند از شرکت در انتخابات محروم خواهند شد.
- بهمحض اطمینان از حضور حدنصاب لازم برای برگزاری جلسهی نوبت اول، با مایید بازرس (بازرس علیالبدل)، جلسه رسماً آغاز میشود.
آیین نامه درجه بندی هنری بازیگران تئاتر
تعاریف:
اجرای حرفهای: منظور از اجرای حرفهای، بازیگری در نمایشهایی است که برخوردار از عوامل حرفهای بوده و حداقل پانزده اجرا روی صحنه رفته باشد.
نقش اساسی: نقشی است که قابل حذف نبوده و قابل ادغام در نقشهای دیگر نباشد و در پیشبرد کلی درام تأثیر اساسی داشته باشد.
هنرور یا یاریگر: نقشهای فرعی است که در صحنهی یک نمایش حرفهای و یا نیمه حرفهای (با اصول تعریف شدهی هر دو) ایفا میشود.
فعالیت مستمر: عبارت است از حضور مؤثر در پروژههای نمایشی حداقل هر 2 سال یکبار.
درجه بندی:
گروه اول: 20 سال فعالیت مستمر و بازی در 20 نقش اساسی در اجراهای حرفهای.
گروه دوم: 15 سال فعالیت مستمر و بازی در 15 نقش اساسی در اجراهای حرفهای.
گروه سوم: 12 سال فعالیت مستمر و بازی در 12 نقش اساسی در اجراهای حرفهای.
گروه چهارم: 9 سال فعالیت مستمر و بازی در 9 نقش اساسی در اجراهای حرفهای.
گروه پنجم: 5 سال فعالیت مستمر و بازی در 5 نقش اساسی در اجراهای حرفهای.
گروه ششم: بازی در اولین نقش اساسی در اجرای حرفهای.
بازیگر ارشد: فردی است با منزلت حرفهای و شهرت هنری خاص که طی 30 سال فعالیت مستمر حداقل در 25 نقش اساسی در اجراهای حرفهای بازی درخشان و تأثیر گذاری داشته است.
تبصره1: حقالزحمه هنروران و یا یاریگران صحنه با توافق طرفین و حداقل نصف گروه ششم محاسبه میگردد.
تبصره 2: دارندگان مدرک تحصیلی مرتبط یا معادل ارزشیابی شده آن از مقطع لیسانس تا دکترا به ترتیب از 1 تا 3 اجرا مورد نیاز معاف خواهند بود.
تبصره 3: هنرمندان ذیل هر کدام از یک اجرای مورد نیاز معاف خواهند بود.
الف- 5 سال متوالی فعالیت مستمر در حوزه تآتر. (فراتر از سنوات ذکر شده در درجه بندی.)
ب- هنروران یا یاریگرانی که در 3 اجرا حرفهای حضور داشته و یا در 3 نقش اساسی در اجراها نیمه حرفهای فعالیت داشتهاند.(فقط در گروههای پنج و شش)
ج- تسلط به زبانهای خارجی، ترجمه و یا پژوهشهای مکتوب و چاپ شده در سایر حوزههای نمایشی.
د- بازی در 3 نقش اساسی در تله تئاتر در صورت پخش از تلویزیون.
ﻫ - مهارتهای فردی و یا شهرت هنری در سایر رشتههای نمایشی.
و- داشتن گواهینامه بازیگری از آموزشگاههای معتبر.
ز- جایزه بازیگری از جشنوارههای معتبر داخلی و خارجی.
تبصره 4: ضرورت همکاری، کیفیت حضور و حق الزحمه بازیگران در گروههای اول تا سوم در نقشهای غیراساسی با توافق طرفین و حداکثر در دو گروه پایین تر محاسبه میگردد.
تبصره 5: چنانچه نمایش دارای ویژگیهای خاصی در حیطه بازیگری باشد مبلغ قرارداد با توجه به حداقل حقالزحمه و با توافق طرفین افزایش پیدا خواهد کرد.
تبصره 6: به ازای هر پنج نقش اساسی در اجرای حرفهای ( افزون بر اجراهای لازم برای هر گروه ) یک سال به سنوات افزوده میشود.
تبصره 7: کف دستمزد برای در نقش ویژه که انرژی ، توان و قدرت والایی میطلبد، و این امر مورد تائید کارگردان و نماینده کارفرما قرار میگیرد، حداکثر دو گروه بالاتر برآورده می شود.
تبصره 8: حداقل حقالزحمه بازیگران برای هر گروه برای حداقل 15و حداکثر30 اجرا بر مبنای آیین نامه پرداخت حقوق تولید کنندگان تئاتر حرفهای، مصوب اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطابق توافق نامة شماره 9320/88 مورخ 20/4/88 محاسبه میگردد و قابل پرداخت است.
این آیین نامه مشتمل بر 4 بند تعاریف، 7 گروه درجه بندی و 8 تبصره است.
آیین نامه تشکیل شعب خانه تئاتر ایران
ماده یک- شعب خانه تئاتر، در مراکز استان و شهرستانهائی امکان تاسیس دارد که طبق مواد ۵، ۶، ۷ و ۸ قابلیت اولیه، حداقل برای برپایی سه انجمن بازیگران، کارگردانان و نمایشنامه نویسان را دارا باشند.
ماده دو- شعب خانه تئاتر ، ضمن داشتن استقلال مالی و اداری، به مجموعه بزرگ خانه تئاتر ایران تعلق دارند
و فعالیتهای آنها با هماهنگی مسئول امور شهرستانها (تعریف شده در ماده ۱۶) و تحت نظارت شورای بازرسی خانه تئاتر ایران انجام میشود.
ماده سه- به لحاظ سازمانی، هیات مدیره مرکزی در راس مدیریت خانه تئاتر ایران قرار دارد و استراتژی و برنامه های کلان توسط این هیات ارائه میشود .
ماده چهار- کلیه بخشهای شعب خانه تئاتر، تابع اساسنامه خانه تئاتر ایران ، آیین نامههای مصوب انجمنها و کانونهای خانه تئاتر، آیین نامه تشکیلات شعب خانه تئاتر و سایر آیین نامههای مصوب خانه تئاتر ایران است. تاسیس شعبه به منزله پذیرش اساسنامه و آیین نامه های مصوب است.
ماده پنج- هر شعبه خانه تئاتر انجمنهای صنوف خود را دارد. این انجمنها به صورت سالیانه ( طبق آیین نامه انجمن مربوطه) مجمع عمومی خود را برگزار میکنند و هر دو سال یک بار هیات مدیره خود را بر میگزینند. تعداد اعضای هیات مدیره هر انجمن، با رعایت ماده ۷ این آیین نامه، در هر شعبه میتواند متفاوت باشد و بستگی به قابلیت منطقه دارد.
تبصره: آیین نامههای صنوف خانه تئاتر، شاکله و مواد خود را حفظ میکند و برای صنوف شهرستانها نیز معتبر است؛ تنها لازم است که در بخش تعاریف، شرایط عضویت و نیز تعداد اعضای هیات مدیره، با توجه به خصوصیات اقلیمی و اجتماعی شهرهای ایران، اصلاحاتی صورت پذیرد.
ماده شش- شرط تشکیل انجمن یا کانون برای یک حرفه تئاتری آن است که حداقل چهار برابر حد نصاب لازم برای اعضای هیات مدیره و بازرسان و اعضای علی البدل، امکان عضویت در آن انجمن با کانون وجود داشته باشد.
ماده هفت - هیات مدیره هر انجمن حداقل شامل پنج نفر اعضای اصلی، با حداقل یک عضو علی البدل است. ماده هشت - هر انجمن حداقل یک بازرس اصلی و یک بازرس علی البدل دارد.
ماده نه - چنانچه امکان تاسیس انجمنهای دیگر ( وجود سه انجمن بازیگران ، کارگردانان و نمایشنامه نویسان الزامی است) نباشد، هنرمندان سایر صنوف تا ایجاد قابلیت تاسیس طبق مواد 5، 6، ۷و ۸ در کانون واحدی با عنوان " کانون تئاتر پیشگان" (؟) عضو خواهند شد.
ماده ده - جهت تاسیس شعبه خانه تئاتر ، نخستین مجمع عمومی از کلیه هنرمندان حرفههای مختلف تئاتر تشکیل میشود و طی آن، پس از تصویب تشکیل شعبه در آن مرکز، شورایی به نام " شورای موسس " جهت برپایی انجمن های صنوف مختلف انتخاب میشود. عمر این شورا حداکثر یک سال است و وظیفه آن برپایی انجمنهای صنوف ، پیگیری امور اداری و اجرایی تاسیس شعبه، هماهنگی بین انجمنها و ارتباط ایشان با هیات مدیره مرکزی است .
تبصره: چگونگی برپایی و برگزاری مجامع عمومی مختلف در شعب خانه تئاتر تابع مواد اساسنامه و آیین نامههای مصوب خانه تئاتر ایران است.
ماده یازده - پس از انحلال شورای موسس، " شورای مدیریت " شامل یک نماینده از هر انجمن، مدیریت شعبه خانه تئاتر در مرکز استان را به عهده میگیرد. شورای مدیریت، شامل حداقل ۵ نفر اعضای اصلی، با حداقل یک عضو علی البدل است. در صورت فعالیت کمتر از ۵ انجمن در آن شعبه ، انجمنهایی با تعداد اعضای بیشتر ۲ نماینده در شورای مدیریت خواهند داشت.
شورای مدیریت از میان اعضای خود یک نفر را به عنوان رییس، یک نفر را به عنوان نایب رییس و یک نفر را به عنوان خزانه دار و مسئول امور مالی انتخاب میکند. نظارت داخلی بر فعالیت شعبه به عهده شورای بازرسان آن شعبه است.
ماده دوازده - شورای بازرسان شامل بازرسهای انجمنهای شعبه است. این شورا از میان خود یک نفر را به عنوان "بازرس اصلی " برمیگزیند.
ماده سیزده - شعب خانه تئاتر، به لحاظ مالی مستقل از خانه تئاتر تهران است و بودجه آن از طریق حق عضویتهای اعضاء کمکهای اشخاص حقیقی و حقوقی و گرفتن سهم از ردیف بودجه مربوط به تشکیلات غیر دولتی فرهنگی هنری مصوب مجلس شورای اسلامی ( مربوط به آن استان ) تامین میشود. بدیهی است هیات مدیره مرکزی خانه تئاتر ایران در صورت لزوم از شعبههای خود در استانها حمایت مالی و معنوی خواهد نمود.
ماده چهارده - هر سه ماه یک بار مجمعی با حضور نماینده شوراهای مدیریت شعب خانه تئاتر با هیات مدیره مرکزی برایهماهنگی های لازم تشکیل میشود.
_
ماده پانزده - هر سال یک بار کنگره سراسری خانه تئاتر ایران با حضور اعضای هیات مدیره خانه تئاتر صنوف تهران و هیات مدیره شعبات خانه تئاتر تشکیل می شود.
ماده شانزده - یک نماینده از طرف هیات مدیره مرکزی، با عنوان " مسئول امور شهرستانها " امور اجرایی تاسیس و اداره شعب خانه تئاتر را پی میگیرد و هماهنگی بین شعب و خانه تئاتر ایران را به عهده دارد.
ماده هفده - نظارت بر فعالیتهای شعبههای خانه تئاتر، به عهده " شورای کل بازرسی خانه تئاتر ایران " شامل بازرسان خانه تئاتر و بازرسان انجمنها و کانونهای صنوف خانه تئاتر در تهران است .
ماده هجده - مجامع عمومی شعب خانه تئاتر ( تاسیس، سالیانه ) با حضور مسئول امور شهرستانها و بازرس خانه تئاتر برگزار میشود.
ماده نوزده – انجمنهای شعبههای خانه تئاتر ، مطابق آیین نامههای مصوب خانه تئاتر ایران و فرمهای مخصوص، از داوطلبان عضویت ثبت نام به عمل آورده و پس از تایید عضویت توسط هیات مدیره صنف مربوطه ، مدارک مربوطه را سه ماه یکبار به خانه تئاتر ایران ارسال میکنند، که پس از مطابقت با قوانین، جهت صدور کارت عضویت اقدام خواهد شد. کارتهای عضویت اعضای خانه تئاتر ایران در سراسر کشور متحدالشکل خواهد بود.
ماده بیست - جهت بیمه اعضای شعبههای خانه تئاتر، از طریق فرمهای خانه تئاتر و با شیوه مرسوم، درخواستها گرفته می شود. مدارک بیمه به صورت هر سه ماه، توسط شورای مدیریت به خانه تئاتر در تهران ارسال میشود و پس از مطابقت با قوانین، جهت گرفتن بیمه برای عضو اقدام خواهد شد.
ماده بیست و یک - سایر امور رفاهی، فرهنگی و صنفی زیر نظر شورای مدیریت هر مرکز و با نظارت بازرسی خانه تئاتر صورت میگیرد.
ماده بیست و دو – سایر امور ذکر نشده در این آیین نامه ، تابع مواد و قواعد اساسنامه و آیین نامه های مصوب خانه تئاتر ایران است.
تذکر:
از آنجا که شعبه های خانه تئاتر استقلال مالی دارند، شاید لازم باشد که بخش مشابه بخش مالی در اساسنامه خانه تئاتر، جهت فعالیتهای مالی شعب و نظارت بازرس بر آنها آورده شود.
آیین نامهی دبیر جلسات هیئت مدیرهی خانهی تئاتر
مقدمه:
ایین نامهی دبیری جلسات هیئت مدیرهی خانهی تئاتر به منظور نحوهی اداری جلسات هیئت مدیره و مسئولیت و وظایف دبیر تهیه و تنظیم شده تا بر اساس آن بتوان این جلسات را به شکل مطلوب برگزار کرد. این آیین نامه مشتمل بر تعریف دبیر و جلسه، هدف، شرح وظایف دبیر، چگونگی ادارهی جلسات توسط دبیر است که توضیحات هر یک از آنها به شرح ذیل است:
مادهی یک تعریف دبیر جلسه:
دبیر جلسه شخصی است که ادارهی جلسات هفتگی یا جلسات فوق العادهی هیئت مدیره بر عهدهی اوست و برنامه ریزی برای برگزاری هریک از این جلسات توسط او صورت میگیرد و از این پس در این آیین نامه واژهی اختصاری دبیر استفاده میشود.
یادآوری(1): دبیر توسط اعضای هیئت مدیره انتخاب میشود. او میتواند از میان اعضای هیئت مدیره یا به پیشنهاد هیئت مدیره از میان اعضای خانهی تئاتر انتخاب و معرفی شود.
یادآوری(2): دبیر میتواند جانشینی داشته باشد که توسط اعضای هیئت مدیره انتخاب میشود تا در صورت غیبت در جلسه وظایف او را به انجام رساند.
مادهی دو) هدف:
هدف از تدوین این آیین نامه، ایجاد نظم و برنامهریزی دقیق و روشن و مشخص برای برگزاری جلسات هیئت مدیرهی خانهی تئاتر و هیئت مدیری انجمنها و کانونهای خانهی تئاتر در زمان و مکان معین است. جلوگیری از اتلاف وقت و پرهیز از حاشیه رویهایی که امکان پدید آمدن آن در هر جلسه وجود دارد اعلام و یادآوری دستور یا دستورهای هر جلسه به اعضای هیئت مدیره و به شور گذاشتن آن در میان اعضای جلسه از دیگر اهداف این آیین نامه به شمار میرود.
مادهی سه) وظایف دبیر:
1- اعلام زمان و مکان برگزاری جلسات حداقل 48 ساعت قبل از برگزاری جلسه به کلیهی شرکت کنندگانی که میباید در جلسات حاضر باشند.
2- ادارهی جلسه و اعلام شروع و پایان آن در آغاز جلسه
3- اعلام و یادآوری دستور یا دستورهای جلسه
4- تعیین زمان بندی هریک از دستورهای جلسه و مسائل مورد طرح در جلسه
5- در نوبت قراردادن اعضایی که میخواهند در خصوص موضوع مورد بحث مشارکت کنند.
6- شناسایی الویت بندی و اعلام موضوعات جاری و دستورهای جلسه و تنظیم تقویم سالانه برای فعالیتها و برنامههای دائمی خانهی تئاتر
7- یادداشت برداری از مطالب و نقطه نظرات عنوان شدهی هر یک از اعضای حاضر در جلسه و تدوین و تنظیم صورت جلسه
8- ثبت حضور و غیاب اعضای جلسه
9- یادآوری به اعضای هیئت مدیره برای به نتیجه رساندن موضوع یا دستور جلسهی مورد بحث هر جلسه و مصوبه یا مصوباتی که باید صورت گیرد.
10- ثبت مصوبه یا مصوبات هر جلسهی هیئت مدیره
11- پیگیری اجرایی شدن مصوبات هیئت مدیره از رئیس یا نایب رئیس یا اعضای هیئت مدیره با مسئولی که از سوی هیئت مدیره برای اجرایی و عملی شدن مصوبه انتخاب میشود.
12- اعلام مصوبات هیئت مدیره به روابط عمومی خانهی تئاتر برای انتشار و درج آن در وبگاه خانهی تئاتر و در صورت لزوم اعلام رسمی آن به مطبوعات
یادآوری(3): در صورت طولانی شدن مبحث دستور جلسه با موضوعات و مباحث جاری جلسه، دبیر وظیفه دارد کفایت مذاکره را اعلام کرده یا در غیر این صورت با توافق اعضای حاضر در جلسه آن مبحث و موضوع خاص را به جلسه و زمان دیگری موکول کند.
یادآوری(4): در صورت موافقت اعضای هیئت مدیره، اعلام و اطلاع رسانی زمان و مکان برگزاری جلسات به کلیهی شرکت کنندگان هر جلسه میتواند توسط منشی خانهی تئاتر یا هر عضو منتخب دیگر خانهی تئاتر انجام شود.
یادآوری(5): اعلام و اطلاع رسانی زمان و مکان برگزاری جلسات هیئت مدیره به اعضای هیئت مدیره و هریک از شرکت کنندگان این جلسات میتواند از طریق تلفن با پیامک یا نامهی الکترونیکی (ایمیل) انجام شود.
مادهی چهار) چه گونگی ادارهی جلسات:
1- در صورت به رسمیت رسیدن جلسه بر اساس اکثریت اعضای هیئت مدیرهی حاضر، زمان بندی هریک از جلسات به صورت زیر بخش بندی میشود:
1- 1گزارش مدیرعامل از امور جاری خانهی تئاتر با امور جاری و مهم تئاتر کشور
1-2 قرائت نامه یا نامه های وارده دربارهی امور جاری خانه تئاتر
1-3 گزارش بازرس
1-4 اعلام دستور جلسه با دستور جلسات از پیش تعیین شده توسط دبیر
یادآوری(6): در صورت به نتیجه نرسیدن دستور جلسه با مطرح نشدن دستور جلسات از پیش تعیین شده این دستورها در جلسهی آتی هیئت مدیره مورد بررسی قرار میگیرد.
یادآوری(7): در صورت لزوم و به پیشنهاد یکی از اعضای هیئت مدیره موضوع یا موضوعاتی میتواند خارج از نوبت دستور جلسه به عنوان موضوع پیش از دستور مطرح شود و مورد بررسی قرار گیرد که فوریت آن توسط هیئت مدیره در همان جلسه به شرح زیر تعیین می شود:
الف) دستور سه فوریتی دستوری است که میباید همهی اعضای هیئت مدیره برای بررسی خارج از نوبت به آن رأی دهند تا در همان جلسه به عنوان دستور اصلی دربارهی آن بحث و بررسی و تصمیم گیری لازم انجام شود.
ب) دستور دوفوریتی دستوری است که میباید پنج نفر از هفت نفر اعضای اصلی یا اعضای علی البدل به آن رأی دهند تا در قبل از جلسهی عادی آتی، برای آن جلسهی فوق العادهای تشکیل شود و دربارهی آن بحث و بررسی و تصمیم گیری لازم انجام شود.
ج) دستور یک فوریتی دستوری است که نصف به علاوهی یک اعضای هیئت مدیره میباید به آن رأی دهند
تا خارج از نوبت در جلسهی آتی هیئت مدیره دربارهی آن بحث و بررسی و تصمیم گیری لازم انجام شود.
2- خلاصهی مذاکرات و مباحث مهم اعضای هیئت مدیره در هر جلسه، مطابق فرم پیوست درج میشود.
3- در پایان برگزاری هر جلسه، پیشنویس صورتجلسه به رویت و امضای اعضای هیئت مدیره میرسد و در جلسهی آتی نسخهی این پیش نویس به صورت حروف چینی شده مجدداً به رویت و امضای آنها میرسد.
این آیین نامه مشتمل بر چهار ماده، هفده بند و هفت یادآوری توسط کانون رییس هیئت مدیرهی کانون نمایشنامه نویسان خانهی تئاتر ایران نوشته شده و در تاریخ ......................... به تصویب هیئت مدیرهی محترم خانهی تئاتر رسیده است.